La ce te gândești când auzi cuvântul jurnal?

Heii, te salut!

Când te gândești la “jurnal”, poate că îți imaginezi o adolescentă care stă întinsă în camera ei, cu picioarele în aer și scriind într-un jurnal despre dragostea ei.

Cuvântul are adesea această conotație pentru adulți: sentimentul că este pentru tinerii care încearcă să își dea seama cine sunt și cum să facă față situațiilor de care se lovesc.

Deși poate fi cu siguranță util și în aceste scopuri, jurnalul nu este destinat exclusiv “fetelor”, adolescenților și preadolescenților – este pentru oricine poate scrie! Este o formă de auto-exprimare care poate ridica și împuternici oamenii să înțeleagă sentimentele complexe și să găsească umor în acest sens.

Simpla punere a cuvintelor pe o pagină probabil că nu vă va aduce toate beneficiile jurnalizării, dar poate avea multe rezultate pozitive și îmbunătățiri ale calității vieții.

Indiferent dacă ai avut o zi grea sau ușoară, la sfârșitul ei poți pune în doar câteva minute gândurile și întâmplările pe hârtie și vei constata cât de bine îți poate face…

Sunt momente pe care vrem să nu le uităm sau să ne amintim cât mai multe detalii despre o anumită întâmplare… să le ai scrise și să știi că poți reveni oricând asupra lor… te asigur că e ceva nemaipomenit.

Am creat acest jurnal exact cu aceste gânduri, exact din dorința de a avea scrise amintirile și întâmplările cele mai memorabile.

Desigur că poate vom simți nevoia să scriem și despre stările de neliniște, de neîncredere sau momente grele din viața noastră, faptul că le scriem pe hârtie ne ajută să ne descărcăm sufletul și să reușim să căutăm soluțiile pentru a depăși astfel de situații.

Viața ne pune la încercare răbdarea, poate sănătatea, încrederea, vulnerabilitatea, poate chiar autenticitatea și integritatea, dar faptul că avem claritate și le conștientizăm, că scriem despre ce simțim în astfel de momente, ne va ajuta pe viitor. Ne ajută să ne dăm seama peste ceva timp că am depășit cu bine, cu curaj și perseverență toate obstacolele, în felul acesta ne creștem încrederea în forțele proprii.

Te provoc să încerci și tu să scrii într-un jurnal!

Chiar dacă nu în jurnalul pe care l-am creat, ia-ți un caiet si pune-ți gândurile acolo, pune poze, desene sau ce consideri că te poate face să îți amintești cu drag de momentele trăite.

Și nu uita, colectează amintiri, și nu lucruri.

Cu drag,

Adriana de la My journey journal 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *