La ce te gândești când auzi cuvântul jurnal?

Heii, te salut!

Când te gândești la “jurnal”, poate că îți imaginezi o adolescentă care stă întinsă în camera ei, cu picioarele în aer și scriind într-un jurnal despre dragostea ei.

Cuvântul are adesea această conotație pentru adulți: sentimentul că este pentru tinerii care încearcă să își dea seama cine sunt și cum să facă față situațiilor de care se lovesc.

Deși poate fi cu siguranță util și în aceste scopuri, jurnalul nu este destinat exclusiv “fetelor”, adolescenților și preadolescenților – este pentru oricine poate scrie! Este o formă de auto-exprimare care poate ridica și împuternici oamenii să înțeleagă sentimentele complexe și să găsească umor în acest sens.

Simpla punere a cuvintelor pe o pagină probabil că nu vă va aduce toate beneficiile jurnalizării, dar poate avea multe rezultate pozitive și îmbunătățiri ale calității vieții.

Indiferent dacă ai avut o zi grea sau ușoară, la sfârșitul ei poți pune în doar câteva minute gândurile și întâmplările pe hârtie și vei constata cât de bine îți poate face…

Sunt momente pe care vrem să nu le uităm sau să ne amintim cât mai multe detalii despre o anumită întâmplare… să le ai scrise și să știi că poți reveni oricând asupra lor… te asigur că e ceva nemaipomenit.

Am creat acest jurnal exact cu aceste gânduri, exact din dorința de a avea scrise amintirile și întâmplările cele mai memorabile.

Desigur că poate vom simți nevoia să scriem și despre stările de neliniște, de neîncredere sau momente grele din viața noastră, faptul că le scriem pe hârtie ne ajută să ne descărcăm sufletul și să reușim să căutăm soluțiile pentru a depăși astfel de situații.

Viața ne pune la încercare răbdarea, poate sănătatea, încrederea, vulnerabilitatea, poate chiar autenticitatea și integritatea, dar faptul că avem claritate și le conștientizăm, că scriem despre ce simțim în astfel de momente, ne va ajuta pe viitor. Ne ajută să ne dăm seama peste ceva timp că am depășit cu bine, cu curaj și perseverență toate obstacolele, în felul acesta ne creștem încrederea în forțele proprii.

Te provoc să încerci și tu să scrii într-un jurnal!

Chiar dacă nu în jurnalul pe care l-am creat, ia-ți un caiet si pune-ți gândurile acolo, pune poze, desene sau ce consideri că te poate face să îți amintești cu drag de momentele trăite.

Și nu uita, colectează amintiri, și nu lucruri.

Cu drag,

Adriana de la My journey journal 

De ce ar fi util un blog pentru un jurnal

Heii , te salut și bine ai venit pe pagina de blog!

De ce m-am gândit că ar fi util un blog pentru un jurnal? Păi, în primul rând pentru că sunt convinsă că poate ajuta pe multă lume… am creat acest jurnal din dorința de a scrie într-un jurnal… nu am găsit exact ceea ce îmi imaginam eu ca fiind acel jurnal ”ideal” și atunci m-am gândit de ce nu aș crea un jurnal exact pe placul meu?!

Poate că este puțin mai dificil la început să dai frâu liber cuvintelor pe o foaie de hârtie și atunci, câteva întrebări la care să răspunzi îți pot elibera foarte fain gândurile și îți pot face puțină ordine atunci când nu prea știi cum să o faci 

Am conceput acest tip de jurnal pentru fiecare zi din lună, nu este neapărat să îl și scrii astfel… eu nu am reușit de la început să scriu zilnic în el.. .deși eu l-am făcut așa   

Este foarte bine să știi că începi ziua cu un vibe fain, recunoscător că în primul rând te-ai trezit, și apoi cu siguranță că vei găsi și alte motive de a fi recunoscător.

Nu cred că poate trece o zi fără să avem o provocare, fără să avem ceva care să ne consume mai multă energie, mai multe resurse decât am plănuit… de aceea faptul că scrii puțin despre aceasta te poate ajuta să iei o decizie bună , sau poate să îți mai dai puțin timp până să iei o decizie…

La fel de important este seara când ne așezăm în pat, să ne punem și grijile, provocările și gândurile care nu ne dau pace , să le punem și pe acestea să se odihnească… este foarte liniștitor să le trecem în jurnal, iar în dimineața ce urmează, să știm de unde să începem..

Nu scriu acum de câte beneficii s-au descoperit că poate avea scrisul în jurnal, de la a te ajuta să îți vindeci anumite traume, până chiar la depresii și la a-ți crește considerabil încrederea în tine, va veni și acel articol… 

Voi împărtăși în articolele următoare modele din paginile acestui jurnal, și chiar mi-ar plăcea să știu dacă și tu, cel/cea care citești acest articol scrii în vreun jurnal, și dacă da, cum te face să te simți…

Eu trăiesc o stare de liniște, de ordine în gânduri.. și știm cât de greu este să ai multă ordine în gânduri în zilele acestea… Tocmai de aceea îmi doresc ca măcar 5 minute pe zi să mă pot bucura de acest timp cu mine și cu gândurile mele 

Îți mulțumesc și chiar îți recomand și ție să începi această călătorie, cu tine și pentru tine.

Cu drag,

Adriana de la My journey journal 